Wijnkaart Cuchara

Lepelstraat 3 · 3920 Lommel · +32 (11) 75 74 35

U vindt onze selectie wijnen in het menu.


Rode wijn

Spanje

Campo de Borja
    Godina Garnacha 2015 • Fles: € 67.00

100% Garnacha van oude wijnstokken. 15 maanden vatrijping. Volmondig en geconcentreerd van smaak.

Castilla y Leon
    Vega Sicilia Valbuena 5° 2014 • Fles: € 235,00

Alle wijnen van Vega combineren concentratie met elegantie en koppelen intensiteit en ras aan complexiteit en lengte. Valbuena is wat meer open en gemakkelijker te begrijpen dan de haast esoterische Unico en Reserva Especial. Valbuena is een krachtige wijn, zeer gestructureerd en compleet. Mooie balans van alle componenten doorweven met de frisheid van de Tempranillo. Valbuena is op zich al een zeer grote en klassevolle wijn die na enkele jaren rijping nog complexer wordt. 2011 was een warm en rijp jaar, met toch een mooi evenwicht.

D.O.C. Rioja
    -Roda Reserva 2016 • Fles: € 70,00

Roda Reserva is een assemblage van Tempranillo, Graciano en Grenache in functie van de jaargang. Vaten die niet kwalitatief genoeg zijn voor Roda I komen in de assemblage van de Roda Reserva.

Madrid
    Rozas 1er Cru 2016 • Fles: € 95,00

Onze Commando's laten zich graag inspireren door Bourgogne. Ook deze wijn is daar een mooi voorbeeld van. Naast hun perceelwijngaarden die ze catalogeren als Grand Crus, hebben we hier een 1er Cru uit Rozas de Puerta Real op 900 meter hoogte. Helderrode kleur, fonkelend met zelfs roze nuances. In de neus een fruitmand boordevol rood fruit, bessen, kersen en kruidigheid. Vederlichte aanzet, maar wat een einde! Veel complexiteit. Opnieuw een ragfijne Garnache!

Ribera Del Duero
    Alexander The Great Casa Rojo • Fles: € 73,00

Deze stevige wijne van de Ribera del Duera wordt elegant beteugeld met nieuw Frans eiken. Deze Tempranillo is subtiel geblend met Cabernet Sauvignon, malbec en Merlot om precies de gewenste smaak te krijgen. Het resultaat is levendig rood, karmijn van kleur, met paarse flonkeringen. Een hoge intensiteit in de neus en van smaak met toast, cacao en mokka. Vol en ruimhartig van smaak met zwart fruit.

Rioja
    Roda I 2013 • Fles: € 110,00

Roda I moet minimaal 6 jaar verouderen vooraleer hij zich helemaal prijsgeeft. Een krachtige Tempranillo die voor veel wijnplezier zorgt en mooi kan verouderen. Dieprood met minuscule veroudering qua kleur. Uitgesproken aroma’s waarbij de typiciteit van de Tempranillo overheerst. Diep zwart fruit, leder, looizuren, koffie, strak. In de smaak een reflectie van wat de geuren doen vermoeden. Stevige aanzet, wijn met ruggengraat, samenhang en complexiteit. Grote wijn met een lange finale.

Rioja - Tempranillo en Graciano,
    Sela Bodegas Roda 2015 • Fles: € 50,00

Mooi robijnkleurig met een jonge schakering. Zachte fruitgeuren van rode vruchten, delicate kruidigheid gekoppeld aan een zeer discreet houtgebruik. Zacht, sappige aanzet met een rijpe tanninestructuur. De grootsheid van de jaargang 2010 weerspiegelt zich hier in aroma en een beladen smaakpatroon. De Roda stijl is hier zeer herkenbaar en de Sela kan terecht het kleine broertje van de Reservas genoemd worden.

Torro - Tinto de Torro
    Elias Mora Crianza 2014 • Fles: € 60,00

Een krachtige toch zeer verfijnede wijn uit de nog zeer ongekende regio Torro in de provincie Zamora. Door zijn houtlagering van 12 maanden op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten krijgt hij een zeer geconcentreerde mondstructuur met in de neus gekonfijt zwart fruit en zoethout.