Wijnkaart Cuchara

Lepelstraat 3 · 3920 Lommel · +32 (11) 75 74 35

U vindt onze selectie wijnen in het menu.


Rode wijn

Italië

Monferrato
    Lanimo Monferrato 2011 • Fles: € 53,00

Nebbiolo Heel dicht bij een echte Barolo, maar voor een fractie van de prijs. Vol, rond met veel verzadigde kersen.

Piemonte
    Fabio Gea DNAss • Fles: € 130,00

100% Nebbiolo Fabio Gea is goed op weg om dé cultwijnmaker van Piemonte en omstreken te worden. Hij valt op door zijn excentrieke kleding én omdat hij op wijnbeurzen een 10-meter hoge opblaasdino posteert en beweert dat het 'the mother of the egg' is (verwijzend naar de betonnen eieren waarin hij zijn wijnen maakt). Hij valt op omdat hij voor zijn cuvée DNAss zo'n ei in zijn zwembad legt (door een soort baarmoedergevoel zou de wijn beter rijpen). MAAR hij valt ook op omdat hij fles na fles onweerstaanbaar lekkere, pure en karaktervolle wijnen schenkt.Dit is veruit de meest A-typische en meest licht verteerbare Nebbiolo ooit gemaakt.

    Cossetti Barolo • Fles: € 98

Diep, helder robijnrood van kleur met aan de rand een zweem van oranje. In de neus aroma’s van rode kersen, aardbeien, pruimen, teer en rozenblaadjes. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, iets van wilde munt en vanille, die gepaard gaan met een lange afdronk met nobele tannines en fraaie zuren.

Toscane
    Tignanello Antinori 2016 • Fles: € 180,00

80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc12 maanden vatrijping. De Tignanello is een intens robijnrode wijn, met een heerlijke neus van donkerrijp fruit. In de mond fluweelzachte tannines, aroma's van rode vruchten gevolgd door getoaste en vanille smaken. Nog jong in de mond maar toch zeer uitnodigend om nu te drinken. Rijke en hartige nasmaak. Best te drinken voor 2030. De icoonwijn van Toscane!

Veneto
    Amarone della Valpolicella Mòra 2015 • Fles: € 95,00

Blend van Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta. Deze Amarone is er eentje van ware klasseeen diep robijnrode wijn met intense bloemige tonen en rijp rood fruit. Zoals tonen van kersenjam, kersenlikeur en gedroogd fruit. Daarnaast tonen van zoete kruiden zoals kaneel en nootmuskaat.