Wijnkaart Cuchara

Lepelstraat 3 · 3920 Lommel · +32 (11) 75 74 35

U vindt onze selectie wijnen in het menu.


Rode wijn

Frankrijk

Bordeaux
    Domaine de Cambes 2011 • Fles: € 110,00

70* Merlot - 30% Cabernet Franc Zeer delicaat in de neus, geparfumeerd, tabak, finesse en souplesse. Fijn, rijp donker fruit (myrtilles en bramen), rijp met het typische sterke kantje van de Cabernet Franc.

    La Mauriane Puisseguin Saint-Émilion 2016 • Fles: € 58.00

La Mauriane is gemaakt van rijpere zwarte merlot- en paarse cabernet-francdruiven. Schitterende roodpaarse kleur, met diepe geuren van terroir en donker fruit. Mooi fris, rond en fruitig op het pallet met een kleine bitterheid die eindigt in wispelturige tannines. Deze geven dan ook een stevige hint naar een potentieel langere houdbaarheid, al is de wijn ook nu zeker al te genieten!

    Domaine De L'A 2004 • Fles: € 90,00

Sublieme wijn, van meester wijnmaker Stéphane Derencourt die hier op zijn eigen domein een wijn maakt met sensueel zachte aanzet, die daarna een immense concentratie rijp, fijn, delicieus fruit heeft en enorm opleeft bij luchtinname. De minerale toets geeft de wijn nog meer verfijning, frisheid en een extra smaakvol en delicieus karakter. Ook de afdronk gaat verder in dezelfde stijl.

Corsica
    Carco Rouge 2015 • Fles: € 65,00

100% NielluciuAntoine Arena is volgens velen de beste producent van Corsica, en is in grote mate verantwoordelijk voor de verbetering van het imago van Corsicaanse wijnen. Hij werkt sinds jaar en dag biologisch (en sinds een jaar of 10 bio-dynamisch) en zo natuurlijk mogelijk. Uitzonderlijk voor wijnen van Arena, heeft deze rode wijn wel wat houtopvoeding gehad, zeker geen nieuw hout. Prachtige finesse, beetje geparfumeerd, mooie body. Een heel elegante wijn, met de nodige complexiteit. Zowel de witte, als de rode wijnen van Arena hebben een zeer groot rijpingspotentieel.

Rhone
    Chateauneuf-du-Pape Le Vieux Donjon 2015 • Fles: € 94.00

Rijk en donker van profiel, met heerlijke, fluweelachtige warme vijgen, zwarte bessen en confituur van bramen. Geroosterd appelhout en teer. Een wijn die heel mooi zal verouderen.