Wijnkaart Cuchara

Lepelstraat 3 · 3920 Lommel · +32 (11) 75 74 35

U vindt onze selectie wijnen in het menu.


Bubbels

Belgie

Bergen
    Chant d'Eole Brut • Fles: € 65,00

Deze cuvée werd voornamelijk vervaardigd op basis van Chardonnay en een lichte toets Pinot Blanc, volgens de traditionele methode waarbij een tweede gisting plaatsvindt in de fles. Elegant, in perfect evenwicht, met een mooie gouden kleur. In mei 2019 viel deze cuvée in de prijzen, beste schuimwijn ter wereld. 

Borgloon
    Claire Martin Sauvage • Fles: € 57.00

Deze ongefilterde blend van 80% Chardonnay en 20% Pinot Blanc is een uitgesproken schuimwijn. Aromatisch, fruitig, licht gistige tonen (ongefilterd), Brut Nature. Ideale aperitief!

Frankrijk

Champagne
    Nathalie Falmet Brut Nature • Fles: € 105,00

100% Pinot Noir uit de Cote des Bar. Zeer strakke brut nature, mooie aperitief gemaakt door Nathalie. Haar vooropleiding is laborante, ze doet dan ook al haar testen zelf op haar Champagnes.

    Bistrotage Charles Dufour 2010 • Fles: € 105,00

100% Pionot Noir, deze champagne heeft 8 jaar sur lattes gelegen, hele complexe, mooie champagne. Charles Dufour is een jonge wijnmaker, en woont en werkt in Landreville, een gemeente in de Aube. In deze meest zuidelijk gelegen regio van Champagne gaat deze autodidact eigenzinnig zijn eigen weg. Dufour doet alles zelf: het werk in de wijngaard, het oogsten, de vinificatie, én het verkopen. Al zijn champagnes zijn biologisch en hij gebruikt enkel wilde gisten.

    Initiation Benoît Déhu • Fles: € 120,00

Een blend van Pinot Noir en Pinot Meunier. Het is een biodynamische champagne die 10 maanden lang sur lies heeft gelegen. Brut Nature.

    Billecart-Salmon Cuvée Nicolas Francois 2002 • Fles: € 330

Deze cuvee is een ode aan één van de oprichters van het huis. Een mooie blend van hun Grand cru wijnen. Chardonnay van de Cote des blancs wijngaarden, Pinot Noir uit Reims. Een uiterst gebalanceerde smaak, in de aanzet citrusfruit, warme madeleintjes, in de nadronk vooral harsachtige tonen, jeneverbes.

Champagne - Mareuil-sur-Ay
    Billecart-Salmon Brut Rosé • Fles: € 140,00

Blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, gevinifieerd zoals rode wijn. Heel elegant op de neus, rode bessen en toetsen van citroenzeste. Licht en elegant van smaak. Hele mooie aperitief of begeleider van sushi en wilde zalm.

Champagne - Ville-sur-Arce
    Champagne Brut Rosé D. Massin • Fles: € 72,00

Deze rosé is een assemblage van 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir. Een levendige, roze kleur. Rood fruit op de neus, frisse tonen van roze pompelmoes in de afdronk.

Ville-sur-Arce
    Champagne D. Massin Millésime 2005 • Fles: € 95,00

50% Chardonnay - 50% Pinot NoirDeze champagne verrast met zijn fijne en delicate bubbel. Goudgeel van kleur. Het eerste mondgevoel is vol, kweeperenconfituur, vooraleer we plaats maken voor subtiele citrustonen. Zeer expressief, vol en warm glas. Mooie aperitief, maar ook een uitstekende begeleider voor de rest van de avond.