Wijnkaart Cuchara

Lepelstraat 3 · 3920 Lommel · +32 (11) 75 74 35

U vindt onze selectie wijnen in het menu.


Bubbels

Belgie

Bergen
    Chant d'Eole Brut • Fles: € 65,00

Deze cuvée werd voornamelijk vervaardigd op basis van Chardonnay en een lichte toets Pinot Blanc, volgens de traditionele methode waarbij een tweede gisting plaatsvindt in de fles. Elegant, in perfect evenwicht, met een mooie gouden kleur. In mei 2019 viel deze cuvée in de prijzen, beste schuimwijn ter wereld. 

Borgloon
    Claire Martin Sauvage • Fles: € 57.00

Deze ongefilterde blend van 80% Chardonnay en 20% Pinot Blanc is een uitgesproken schuimwijn. Aromatisch, fruitig, licht gistige tonen (ongefilterd), Brut Nature. Ideale aperitief!

Frankrijk

Champagne
    Nathalie Falmet Brut Nature • Fles: € 105,00

100% Pinot Noir uit de Cote des Bar. Zeer strakke brut nature, mooie aperitief gemaakt door Nathalie. Haar vooropleiding is laborante, ze doet dan ook al haar testen zelf op haar Champagnes.

    Bistrotage Charles Dufour 2010 • Fles: € 105,00

100% Pionot Noir, deze champagne heeft 8 jaar sur lattes gelegen, hele complexe, mooie champagne. Charles Dufour is een jonge wijnmaker, en woont en werkt in Landreville, een gemeente in de Aube. In deze meest zuidelijk gelegen regio van Champagne gaat deze autodidact eigenzinnig zijn eigen weg. Dufour doet alles zelf: het werk in de wijngaard, het oogsten, de vinificatie, én het verkopen. Al zijn champagnes zijn biologisch en hij gebruikt enkel wilde gisten.

    Initiation Benoît Déhu • Fles: € 120,00

Een blend van Pinot Noir en Pinot Meunier. Het is een biodynamische champagne die 10 maanden lang sur lies heeft gelegen. Brut Nature.

    Billecart-Salmon Cuvée Nicolas Francois 2002 • Fles: € 330

Deze cuvee is een ode aan één van de oprichters van het huis. Een mooie blend van hun Grand cru wijnen. Chardonnay van de Cote des blancs wijngaarden, Pinot Noir uit Reims. Een uiterst gebalanceerde smaak, in de aanzet citrusfruit, warme madeleintjes, in de nadronk vooral harsachtige tonen, jeneverbes.

Champagne - Mareuil-sur-Ay
    Billecart-Salmon Brut Rosé • Fles: € 140,00

Blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, gevinifieerd zoals rode wijn. Heel elegant op de neus, rode bessen en toetsen van citroenzeste. Licht en elegant van smaak. Hele mooie aperitief of begeleider van sushi en wilde zalm.

Champagne - Reims
    Champagne Piper-Heidsieck 'Rare' 2002 • Fles: € 180,00

Slechts uitzonderlijk goede wijnjaren komen in aanmerking en daardoor zijn millésime Champagnes steeds beperkt verkrijgbaar. De 2002 Rare is de ultieme Piper-Heidsieck, meerdere keren bekroond tijdens prestigieuze wijnfestivals. De fles is gekleed in een gouden wijnstok tiara ontworpen door de Parijse juwelier Arthus Bertrand. De barokke fles herbergt een echt exclusieve champagne. In tegenstelling tot sommige andere prestige champagnes zoals Dom Pérignon of Cristal, wordt de 2002 Rare op een erg beperkte oplage gebotteld. De champagne bestaat uit een blend van Chardonnay en Pinot Noir en rijpte 7 jaar. De smaak is delicaat, genuanceerd, maar ook fris en levendig in de mond met een vleugje gember en sinaasappelschil.

    Krug Grande Cuvée • Fles: € 210,00

    Krug Grande Cuvée Rosé • Fles: € 290,00

Champagne - Ville-sur-Arce
    Champagne Brut Rosé D. Massin • Fles: € 72,00

Deze rosé is een assemblage van 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir. Een levendige, roze kleur. Rood fruit op de neus, frisse tonen van roze pompelmoes in de afdronk.

Ville-sur-Arce
    Champagne D. Massin Millésime 2005 • Fles: € 95,00

50% Chardonnay - 50% Pinot NoirDeze champagne verrast met zijn fijne en delicate bubbel. Goudgeel van kleur. Het eerste mondgevoel is vol, kweeperenconfituur, vooraleer we plaats maken voor subtiele citrustonen. Zeer expressief, vol en warm glas. Mooie aperitief, maar ook een uitstekende begeleider voor de rest van de avond.

Spanje

Catalunya
    Cava Argent Gran Reserva 2011 • Fles: € 105,00

100% ChardonnayArgent is het buitenbeentje in het Cava-aanbod van Gramona. Dit is de enige Cava die op basis is van Franse cépages, in plaats van de autochtone Xarel.lo en Macabeu. Hier tracht het domein aansluiting te vinden met de prestigecuvée’s van Champagne. Dit laatste is zeer bescheiden voor het pareltje dat je in je glas krijgt.Frisse toetsen van rijp wit fruit met bloemige hints en mineralig accent. Nadat hij in het glas wat openkomt, krijgen we aroma’s van geroosterd brood, brioche en gist, wat wijst op zijn lange rijping ‘sur lattes’(36m). Direct en breed in de smaak met vulling, romige mousse, droge en fijne mineralige finale. Gestructureerd met diepgang. Prachtig uitgebalanceerde en beperkte dosage. Gewoonweg klasse en een voorbeeld voor vele grote namen in Champagne!

    Albet i Noya Nosodos • Fles: € 52,00

100% Xarel.Lo, méthode ancestrale.Bleekgeel met groene hints. Romige mousse, belegen geuren van brioche en rijp wit fruit. Ronde en verweven aanzet met een basiswijn die zijn rijkdom toont. Zachte en romige mousse, geeft de indruk van een meer belegen bubbel. Een rijp zuurtje maakt het geheel af. Gewoon een heel lekker glas met pit!

Zuid-Afrika

Chardonnay en Pinot Noir, Robertson
    MCC Graham Beck Brut • Fles: € 55,00

Méthode Cap Classique (MCC) gemaakt door Pieter Feirerra (beste wijnmaker van Zuid-Afrika). Door de lange periode op zijn gist wordt deze bubbel een intens rijke en volle schuimwijn met aroma's van groene appel, perzik, abrikoos en peer. In de mond hebben we frisse zuren met een lange en elegante finish.

    MCC Graham Beck Rosé • Fles: € 57,00

Méthode Cap Classique (MCC) gemaakt door Pieter Feirerra (beste wijnmaker van Zuid-Afrika). Door de lange periode op zijn gist wordt deze bubbel een intens rijke en volle schuimwijn met aroma's van aardbei en veenbes. In de mond een zachte mousse en frisse smaken van pompelmoes.

    MCC Graham Beck Brut Zero 2009 • Fles: € 60,00